1/10
The main conference room is situated at the intersection of lecture room, studios and administrative offices.
2/10
The meeting room islands define the spaces surrounding them spatially and with the depth and texture of the their diagonal striations. Triangular windows offer unique glimpses into and out of the conference area while maintaining a sense of privacy within.
3/10
North design studios is an open space defined by the new meeting room volume beyond.
4/10
R+L opened up the east, west and south window walls to create the north design studios which have a spectacular 270 degree view of lower Manhattan.
5/10
In addition to meeting space, the striated islands house closets, storage areas, open shelving and printer niches.
6/10
The Sky Room is the glass-cornered central common space for student critiques, panel discussions and guest lectures.
7/10
Situated atop their Greenwich Village campus complex, Parsons School of Constructed Environments consists of a series of striated meeting-box islands around which studio, faculty, and administrative spaces are organized.
8/10
R+L designed the signage and wayfinding for the space utilizing the flexible font developed for The New School by Pentagram.
9/10
Detail of small meeting room/coat closet and faculty lockers beyond.
10/10
East small meeting rooms and shelving island.

PARSONS SCHOOL OF CONSTRUCTED ENVIRONMENTS

The New School/Parson School of Design, New York, NY

Situated atop their Greenwich Village campus complex, Parsons School of Constructed Environments consists of a series of striated meeting-box islands around which studio, faculty, and administrative spaces are organized. The active center of the school is the Skyroom, which serves as a sky-lit venue for guest lectures and student presentations in SCE's Architecture, Industrial Design, Interior Design, Lighting Design, & Product Design programs.